DRETA

Menorca se suma a la celebració de la Setamana Europea de la Prevenció de Residuos (EWWR)

El Consorci promou noves accions de prevenció de residus mijtançant un taller de cuina d'aprofitament, un taller de customització de roba, una xerrada sobre experiències de compostatge i els patis d'intercanvi en els centres educatius

 



El Consorci de Residus i Energia de Menorca se suma a la celebració de la SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS (EWWR), que tindrà lloc del 18 al 26 de novembre.
La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és una iniciativa que promou la implantació d’accions de sensibilització per a la prevenció de residus i la gestió sostenible dels recursos. L’objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions per:

 

  • Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.
  • Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa.
  • Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
  • Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).


Podeu ampliar la informació al web:
http://www.ewwr.eu/ca/project/main-features

Les accions de prevenció que enguany s'impulsen des del Consorci de Residus i Energia de Menorca consisteixen en tallers de cuina d'aprofitament, tallers de customització de roba, el compostatge domèstic i comunitari i els patis d'intercanvi en els centres educatius. Per a la seva realització es comptarà amb la col·laboració de Fra Roger, Càritas Diocesana de Menorca (Mestral), el Sr. Sebastià Garriga Cardona i alguns centres educatius de l'illa.

Proposta d'activitats

Patis d'intercanvi
Durant tota la setmana, i sota l’eslògan Patis d'intercanvi, alguns centres educatius de l'illa realitzaran espais d'intercanvi d'objectes excedents, en els quals els alumnes/professorat podran portar objectes de casa que ja no fan servir, per intercanviar-los amb altres companys, abans de llençar-los i generar més residus. L’objectiu és mostrar estratègies i accions centrades a allargar la vida dels productes des de la reutilització.

Customització i reciclatge de roba de 2a mà
Amb la col·laboració de Càritas Diocesana de Menorca (Mestral), els propers dies 19, 20 i 21 s'ha organitzat un taller de customització de roba que se realitzarà a la nau de Mestral Ciutadella de 17 a 20h. L'objectiu és incidir en la necessitat de reduir el consum textil i augmentar la vida útil de la roba. A partir de roba que es rebutja del taller Mestral, es crearan peces customitzades, emprant tècniques senzilles i creatives. Apunteu-vos ja! Places són limitades! Telèfon 971351413 i mestral@caritasmenorca.org.

Xerrada: Experiències de compostatge i consells de vida
A la Sala d'activitats ciutadanes de l'Ajuntament d'Alaior, el dimarts dia 20 a les 20h, en Sebastià Garriga Cardona impartirà una xerrada sobre experiències de compostatge i consells de vida.

En Sebastià va ser un dels assistents als tallers FER COMPOST ÉS LA PERA!, i des de les hores ha estat compostant les restes orgàniques que genera a casa seva. També és l'encarregat, en el marc de l'A21L d'Alaior, de posar en funcionament una iniciativa de compostatge comunitari en el municipi.

Taller de cuina d'aprofitament
Per acabar, el dissabte 24 es farà un taller de cuina d'aprofitament a la Sala Sant Josep de Ciutadella (C/ Santa Clara) de 12 a 14h. Na Sílvia Anglada, des Tast de na Sílvia, ens presentarà i elaborarà dues receptes basades en l'aprofitament dels aliments. Els assistents aprendran varietat d'idees i consells per evitar malbaratar menjar, i per acabar podran degustar les receptes elaborades per na Sílvia.
 


Maó, 14 de novembre de 2018 


 
Consorci de residus urbans i energia de Menorca
Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó
Tel.: 971 35 41 72 - Fax: 971 36 86 71 - rsu@cime.es · Avís legal