DRETA

Mr. iglú visita Menorca en el seu 25è aniversari com a Reserva de Biosfera

Enguany fa 25 anys que Menorca fou declarada per la UNESCO Reserva de Biosfera, reconeixent així un model de desenvolupament compatible amb la conservació de la natura i un compromís de gestió harmònica d’un territori i els seus recursos.

Menys d’1 any després, concretament l’abril de 1994, es creà el Consorci per a la gestió dels residus urbans de Menorca (actualment, Consorci de residus i energia de Menorca), integrat pel Consell Insular de Menorca i els vuit ajuntaments, amb l’objectiu d’aglutinar esforços i gestionar de forma conjunta els residus que es generen a l’illa.

imanDes d’aquell moment, són múltiples les actuacions que el Consorci ha desenvolupat en el marc de la declaració de Menorca com a Reserva de Biosfera, i en el seu 25è aniversari no podia ser menys. És per això que, juntament amb l’entitat ECOVIDRIO, s’ha organitzat una campanya dirigida a petits i grans, anomenada Mr. Iglú en Ruta, a partir de la qual es pretén donar a conèixer l’itinerari del reciclatge del vidre.

Pel desenvolupament de la campanya es comptarà amb:
- Jocs i tallers de Mr. Iglú en Ruta, consistents en: la Vidrio-Oca gegant, carreres de residus i tallers d’ornaments personals fets amb peces de vidre bufat.exposicio
- Estand informatiu on un educador resoldrà tots els dubtes sobre el reciclatge d’envasos de vidre a la ciutadania. A més, a tots els ciutadans que portin residus d’envasos de vidre es regalarà un detall d’Ecovidrio (imant).
- Exposició d’Ecovidrio formada per sis unitats expositores en què, amb l’ajut d’un monitor s’explicarà el procés de la gestió dels residus d’envasos de vidre a Espanya i l’avanç i el després dels 20 anys d’Ecovidrio. 

Mr. Iglú en Ruta estarà present durant tot el dia en els següents municipis i dates:

- Dilluns, 8 d’octubre a la plaça Espanya de Ferreries
- Dimarts, 9 d’octubre a la plaça des Ramal d'Alaior
- Dimecres, 10 d’octubre al Pla de sa Creu de Sant Lluís
- Dijous, 11 d’octubre a Ciutadella (lloc per determinar)
- Dissabte, 13 d’octubre a Maó (lloc per determinar)

La difusió dels actes, que s’han ofert principalment a centres educatius, també es realitzarà a través dels portals web dels ajuntaments, Consorci i la Reserva de Biosfera.

Hi esteu tots convidats!!!!

Menorca, 2 d’octubre de 2018
 


 
Consorci de residus urbans i energia de Menorca
Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó
Tel.: 971 35 41 72 - Fax: 971 36 86 71 - rsu@cime.es · Avís legal