DRETA

Ecovidrio sensibilitza a joves de Maó

Maó, 3 de juliol de 2017- Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclat dels residus d'envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb el Consorci de Residus i Energia del Consell Insular de Menorca i la Fundació Ecomar han posat en funcionament una campanya de sensibilització amb l'objectiu de conscienciar els més petits sobre la importància de reciclar envasos de vidre per a mantenir les costes netes.

En el marc d'aquesta iniciativa i en col·laboració amb el Club Marítim de Maó, 45 fillets i filletes amb edats compreses entre els 7 i 14 anys pertanyents a l'escola de vela, han participat en un taller sobre reciclatge impartit per Theresa Zabell, presidenta de la Fundació Ecomar. Durant la formació, se'ls ha transmès la importància de dipositar els residus en el contenidor corresponent per a evitar el seu abandonament al litoral. A continuació, s'ha portat a terme una neteja de costes a Cala Taulera (Port de Maó), en la qual els joves han après a separar correctament els residus recollits per al seu posterior reciclat.

Concurs nacional per a un estiu sostenible

Amb motiu de l'inici de l'època estival, Ecovidrio i la Fundació Ecomar han engegat un concurs que involucrarà a 67 escoles i clubs nàutics de tota la geografia espanyola i reconeixerà la millor iniciativa per a un estiu sostenible. El club guanyador rebrà un premi de 1.500 € que podrà invertir en equipament o en posar en pràctica iniciatives mediambientals.
El desenvolupament del concurs es podrà anar seguint a traves del microsite www.ecolatras.com, on estaran disponibles totes les propostes presentades així com informació relativa a les accions que es portaràn a terme dins d'aquesta iniciativa estiuenca.

Dades de reciclatge de vidre a Maó

Segons les darreres dades disponibles corresponents a 2017, els ciutadans de Maó van reciclar un total de 618.118 kg d'envasos de vidre. Això suposa que cada veí va reciclar una mitjana de 21,9 kg de vidre.

Respecte a la taxa de contenerització, Maó es situa amb una mitjana de 266 habitants per contenidor, comptant en l'actualidad amb un total de 106 iglús per als residus  d'envasos de vidre instal·lats al municipi.
 

 
Consorci de residus urbans i energia de Menorca
Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó
Tel.: 971 35 41 72 - Fax: 971 36 86 71 - rsu@cime.es · Avís legal