DRETA

Jornada participativa de neteja del camí d'en Verema

Anima't a participar en la neteja del camí d'en Verema!

El proper 26.05.2018 es celebrarà una jornada participativa de neteja del camí d'en Verema organitzada per L'Agenda Local 21 des Castell i l'Ajuntament des Castell, amb la col·laboració del Consorci de Residus i Energia de Menorca.

Aquesta jornada començarà a les 10 h del matí a l'aparcament de l'escola Angel Ruiz i Pablo (al costat del poliesportiu) i finalitzarà a les 14 h, moment en el que es podrà gaudir, a la Plaça des Mercat, d'una paella solidària per a totes les persones voluntàries participants, gràcies a la inestimable col·laboració de l'Asociación Española contra el Cáncer (AECC).

L'objectiu d'aquesta jornada és doble, d'una banda, recuperar un espai degradat i d'un altre, visibilitzar la importància de la gestió dels nostres residus.

Aquesta jornada s'emmarca en el programa Let´s clean up Europe, que és una acció comú a tota Europa per a prendre consciència sobre la quantitat de residus que llancem de manera incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització mitjançant la recollida dels residus abocats il·legalment en els camins, boscos, platges, etc.

S'ha elegit el camí d'en Verema com a un dels camins rurals de la xarxa existent al municipi i davant la importància d'aquests camins per al nostre patrimoni. Així, els camins rurals formen part de la xarxa viària que satisfà funcions socials i econòmiques d'especial importància, com ara les tradicionals (veïnals, agrícoles, pecuàries) com les que s’hi han afegit modernament (la gestió del medi ambient, la vigilància i la protecció civil, el lleure o el turisme).

Malauradament l'activitat antròpica provoca que cada any tones de fems siguin dipositades en els camins, fruit d'una incorrecta gestió que provoca un gran impacte en el medi ambient, no només per la contaminació directa al sòl i les aigües sinó també amb emissions de gasos hivernacle que contribueixen al canvi climàtic i, un malbaratament de recursos que impedeixin un creixement sostenible de la nostra activitat.

Per fer-nos una idea, abans de la jornada, l'Ajuntament des Castell haurà de portar a terme la retirada amb mitjans mecànics d'aproximadament 150 m3 de residus de construcció i demolició, que s'han abocat de manera incontrolada a la zona. Aquesta actuació, suposarà a l'Ajuntament un cost de més de 4.000,00 €, a part de les implicacions mediambientals que comporta.

Per tot això, hem de ser conscients de la repercussió que les nostres actuacions tenen damunt el nostre medi i la importància de la implicació i participació de tothom.

Us esperam el dia 26.05.2018 a les 10h al Camí d'en Verema!.


Es Castell, 18 de maig de 2018 

 
Consorci de residus urbans i energia de Menorca
Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó
Tel.: 971 35 41 72 - Fax: 971 36 86 71 - rsu@cime.es · Avís legal