Parc eòlic: història del parc eòlic


El desembre de 2001 el Consorci de Residus arribà a un acord amb l'IDAE (Institut per a la Diversificació i l'Estalvi d’Energia) per la construcció del primer parc eòlic de les Balears. Aquest projecte és una aposta per l’ús de fonts d’energia renovables i un petit pas cap a la sostenibilitat energètica.

El capital del parc fou invertit per l’IDAE, i li serà retornat mitjançant els ingressos obtinguts de la venda de l’energia elèctrica generada. El Consorci va aportar els terrenys per a la creació del parc i així se li concedí la promoció i la gestió del parc. Per començar aquest projecte, el Consorci contractà, mitjançant un concurs “clau en mà”, l’empresa encarregada de la instal·lació i el manteniment del parc. L’empresa guanyadora resultà ser MADE i el parc eòlic es començà a construir l’any 2003.

El procés de construcció del parc fou llarg i complicat. Per al muntatge dels aerogeneradors es van haver de dur de la Península grues i camions adequats per a les dimensions dels molins.

És ja l’any 2004 quan començaren les primeres proves de posada en marxa del parc, i el 28 de juny de 2004 fou inaugurat. 


 

 
 
Plaça de la Biosfera, 5 - 07703 Maó
Tel.: 971 35 41 72 - Fax: 971 36 86 71 - rsu@cime.es · Avís legal